Gemeente Leiden keurt bestemmingsplan De Geus goed

24 juli 2021
Posted in Nieuws
24 juli 2021 Six Sustay

Gemeente Leiden keurt bestemmingsplan De Geus goed

Half juli heeft de gemeente Leiden het bestemmingsplan voor De Geus goedgekeurd en 22 juli gepubliceerd in de staatscourant. Sustay zal binnen de planologische kaders appartementen, detailhandel, horeca, een megabioscoop en een Jumbo citystore uitontwikkelen en realiseren.

De ontwikkeling brengt sloop met zich mee in het Stationsgebied, het oude YNS gebouw waar de huidige Jumbo supermarkt zit. Het nieuwe gebouw, ontworpen door OZ Architecten, krijgt een hoge glazen plint met horeca en daarboven een dakterras. Daar bovenop komen dan de 96 vrije sector huurappartementen.

Binnen Sustay is projectmanager Pieter Hulst betrokken en verantwoordelijk. Hij reageert enthousiast nu De Geus de volgende fase in kan gaan: “Ik ben erg blij dat de gemeente deze stap heeft goedgekeurd. Dat betekent dat ik met mijn team nu kan gaan richten op de volgende fase, het indienen van de omgevingsvergunning en voorbereidingen treffen voor start bouw.”

 

In mei werd al aangekondigd dat bouwbedrijf Akor de realisatie op zich neemt. Het bestemmingsplan is in te zien tot en met 3 september 2021, zie publicatie.

, , ,