Start werkzaamheden De Geus

19 november 2022
Posted in Nieuws
19 november 2022 Six Sustay

Start werkzaamheden De Geus

Men heeft er met z’n allen een klap op gegeven! De Geus komt nu echt naar Leiden, want de werkzaamheden zijn gestart. Pal voor de ingang van het centraal station, daar waar De Geus zal verrijzen, komt het prachtige multifunctionele gebouw.

De Geus voorziet onder andere in 96 appartementen, een grote bioscoop met acht zalen (Bioscopen Leiden) en een fietsenkelder met ongeveer 3000 plaatsen. Ook de Jumbo supermarkt en Het Kap Perron keren terug.

Begin 2023 staat bij bouwbedrijf AKOR de sloop op de planning en wordt er ongeveer 3 jaar gebouwd. Oplevering van dit nieuwe visitekaartje voor het stationsgebied staat daarmee gepland voor begin 2026. Alle betrokken partners, waaronder ook Sustay en de gemeente Leiden, kunnen eigenlijk niet wachten. Bekijk hier de leuke video:

, , ,